Jeg er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole (1967). Det var før man brugte computere, og derfor var vi nogle, der brugte akvarellen til at illustrere projekterne. Jeg modtog dengang undervisning i akvarelmaling blandt andet af maleren Agnete Warming.

For tiden maler jeg mest landskaber, hvori der helst skal indgå hav og en voldsom himmel. Under arbejde i Østafrika , Syrien og Rusland har jeg ind imellem malet en smule. I Syrien malede jeg en del i Damakus’ gamle bydel.

Jeg har altid malet på Whatman akvarelpapir, og da den ikke blev produceret længere, gik jeg nærmest i panik og malede ikke i flere år. Men på et tidspunkt dukkede Arches 300 gr Rough op. Det minder meget om Whatman.

Papirets kvalitet har altid betydet meget for min måde at male på. Det skal kunne tåle meget vand, og man skal kunne skrabe i den våde maling eller løfte farven af, mens den er våd. Før brugte jeg altid Winsor & Newton, men efterhånden er mange andre mærker lige så gode. Jeg fik min første akvarelæske (W&N) i konfirmationsgave (har den endnu). Æsken indeholder kun 10-12 farver, men ikke hvid eller sort. Jeg begyndte at male med olie, senere acryl. Men det er akvarellen der er det foretrukne, passer bedre til temperamentet. Det må helst ikke tage mere end 2-3 timer at gøre den færdig. Det spændende ved akvarel er, at man ikke kan lave den om ved at male over, den skal være der i et hug.

Når jeg maler landskaber bruger jeg ikke foto som forlæg, men maler motivet direkte. Ofte laver jeg om på motivet undervejs, en bakke får en stejlere hældning, et træ bliver måske lidt større og himlen får et mere dramatisk udtryk. Jeg maler ikke nonfigurativt, måske skyldes det min baggrund som arkitekt hvor, man skal forholde sig til den konkrete virkelighed.

Jeg har kun udstillet én gang, det var i Herslev kirke i 2019.

Agnete Vistar skrev i Dagbladet 11. dec 2018 en artikel om mig og mine akvareller.

Oldvejsparken 27

Gevninge

4000 Roskilde

Tlf. 21302272

Mail Damborg@arkinet.dk

UDSTILLINGSCV

Herslev Kirke