Jeg har altid været optaget af at tegne og male.

Som voksen er jeg gradvist blevet mere og mere indfanget af arbejdet med maleriet ved siden mit arbejde som Seminarielektor i musik, sangpædagog og sanger, uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Københavns Universitet.

Nu maler jeg helst det meste af tiden, og det er en sand lidenskab for mig.

Uddannelse: Jeg er autodidakt, har deltaget i mange kurser hos Christoffer Munch Andersen, og jeg har været på flere malerkurser og studierejser i både ind- og udland.

Malerier: Motiverne vælger jeg ud blandt fotos jeg tager, når jeg er på rejser eller når jeg er hjemme, hvor jeg laver mine opstillinger. Det som optager mig meget kan være himlens og havets mange farveskift og lysvirkninger eller lys og kontraster i opstillinger eller arkitektur.

Generelt prøver jeg at skildre de mange kontraster, detaljer, dramaer, dybder og rummelighed, som jeg bliver berørt af. Det tager lang tid for mig at male et billede, for jeg arbejde langsomt og grundigt med mine motiver. Det er en arbejdsproces, som giver mig en stort tilfredsstillelse.

De motiver der interesserer mig mest er: Opstillinger og kompositioner, landskaber med ro eller drama, arkitektur med rum, enkelhed og rene linjer.

Farver: Jeg udtrykker mig igennem farvernes intensitet og glød og bruger kun de primære farver rød, gul og blå. Med dem som udgangspunkt blander de farver jeg skal bruge og brækker dem evt. med hvid. Mit foretrukne materiale er oliemaling på hør eller bomuld.

Mine Idoler: Der er mange fantastiske malere, som jeg beundrer, og som jeg jævnligt må se værker af, fordi  de er helt unikke og til stor inspiration.

De nutidige malere er: Christoffer Munch Andersen og Allan Otte, begge er super realister.

Blandt de ældre malere, der betyder meget for mig er: Anna Ancher, Anna Syberg, Berte Morisot, C.W. Eckersberg, Johannes Larsen og Vilhelm Hammershøi og mange flere

Udstillinger: Jeg har udstillet og udstiller i kunstforeninger og gallerier, sælger til private og tager gerne bestillingsopgaver efter nærmere aftale.

2010-2018 Mindre udstillinger sammen med mange andre malere.

Kunstforeningen på N. Zahles Gymnasieskole,  Juni 2018 – soloudstilling

Gallerie Bykilde kælder i Valby sep.2018 – Udstillede sammen med en malekammerat

Lægehuset på Ellemarksvej i Køge 2019 – soloudstilling

Adresse

Søbækvej 18

4600 Køge

tlf 40160524

mail birgitwisti@gmail.com

Hjemmeside

Hjemmeside: www.birgitwisti.dk

UDSTILLINGSCV

  • 2020 september Kunst & Cafe Åsen Gl. Køgegård
  • 2019 – soloudstilling, Lægehuset på Ellemarksvej i Køge
  • Juni 2018 – soloudstilling, Kunstforeningen på N. Zahles Gymnasieskole
  • september 2018 – Udstillede sammen med en malekammerat,  Gallerie Bykilde kælder i Valby
  • 2010-2018 Mindre udstillinger sammen med mange andre malere.