Jeg har tegnet og koloreret så langt tilbage, jeg kan huske, og fra engang i 80’erne begyndte jeg udelukkende at lave akvareller.

Jeg maler ret naturtro, og nogle siger, mine billeder ligner fotografier. Det er nu ikke tilstræbt. Når jeg finder et motiv, jeg har lyst til at male, er det altid, fordi jeg synes, at motivet kan lade akvarellens særtræk komme til udtryk: Lyse laveringer, mørke felter, transparens. Jeg går efter kontraster. Men ønsket om at gengive det hele, også små detaljer, gjorde mange af mine billeder meget pussenussede. Og det endte såmænd med, at jeg også selv syntes, det var kedeligt at sidde og male græsstrå og selv det mindste blad på nælden. Så jeg mistede lysten til at male engang midt i 90’erne. Og holdt så en lang pause, hvor jeg indimellem savnede det at koncentrere sig om at gengive og at se på verden med akvareløjne.

Da jeg var blevet pensioneret, besluttede jeg mig for at ville begynde igen. Tog et par gange på Ærø Kunsthøjskole og på et par kurser hos Mette Lorenzen på Kunstværket. Og metoden i forhold til det pussenussige var egentlig meget enkel: brug større pensler. På det sidste har jeg udvidet repertoiret ved også at male lidt akryl PÅ akvareller vel vidende, at så dør gennemsigtigheden.

Mine motiver er enten natur close up eller landskaber med interesse for forgrunden og kontrast mellem forgrund og baggrund. Jeg kan godt lide, at der er vand på billedet, men arbejder fortsat med at blive bedre til at genvise bevægelserne i vand. Og så vil jeg også gerne male flere portrætter.

Hjemmeside www.gaunaa.biz

Skills Involved

Finn Gaunaa

Møllebakken 12

4000 Roskilde

finn@gaunaa.com